Leona Lewis – Better in time

 "Was it all that easy
To just put aside your feelings
If I'm dreaming, don't wanna laugh
Hurt my feelings but that's the path
I'll believe in
And I know time will heal it"
 
Hmm. Venäjälläpä onkin sellainen hassunhauska laki, että työtekijän voi irtisanoa 3 päivän varoitus ajalla. Ihanaa, vai mitä? Avokki irtisanottiin tai uhkahan leijui ilmassa jo ainakin kuukauden, kun työnjohtaja ilmoitti irtisanomistarpeen. No, eilen se sitten tapahtui. Avokki totesi, ettei muuten kolmeksi päiväksi töihin, vaikka ehkä pitäisi, koska ei siitä ole mitään hyötyä. Kuukausi on just tullut täyteen (palkanmaksu kannalta), joten noista kolmesta päivästä ei palkkaakaan varmaan oikein tulisi. US-KO-MA-TON-TA. Otsikko kuvaa siis pitkää liutaa kirosanoja, kaikilla mahdollisilla kielillä.
 
Ongelmahan on siis tietysti se, että tuhlasin omat rahani. Nyt avokin palkkapäiväkin on epäselvä (venäläinen työnjohto = @£$#¤%&%##%&%#"#). No, on näistä ennenkin selvitty.
 
Huolettaa vain eniten avokin suhtautuminen koko asiaan, väittää, että kaikki on kunnossa. Vaikka näkyykin kilometrien päähän, että mikään ei ole kunnossa. No nyt illalla kun tulee hakemaan mut töistä, ehkä saadaan jotain juteltua. Eilen se oli niin raivoissaan, vihainen, surullinen ja vaikka mitä, että normi keskustelu oli ihan pois suljettu vaihtoehto. Ja mitähän tuossakaan tilanteessa pitäisi sanoa?
 
"Kyllä se siitä"
"Uusia työpaikkoja on vaikka miten paljon"
"Kaikki menee ihan hyvin"
 
Kaikki mahdolliset sanat kuulostaa vaan jotenkin tyhjiltä, koska kyllähän sen kaikki tietää, että just nyt kaikki työpaikat on niin kiven alla. Varsinkin täällä. Tosi moni on joutunut työttömäksi ja täällähän työttömyyskorvaus on päätä huimaavat 800-2 000 ruplaa eli 20-50 euroa. Ei käy kateeksi. Työttömyyskorvaustakin saa vain takautuvasti, eikä sitä nyt edes saa. Älkää kysykö, systeemi vain on tällainen ja ihmiset vielä hyväksyy kaiken. En kestä.
 
Ai niin, yleensähän viimeisen kuun palkan kait saa aika nopeasti, viimeistään palkkapäivänä. No, eipä ole näkynyt. Palkkapäivä oli siis eilen. Hermostuttaa. Eikä ketään saa kuitenkaan vastuuseen mistään.