Näin siis miliisin kertomana. Olen erittäin tyytyväinen, että joku vihdoinkin alkaa puhua asiaa tässäkin maassa.

Dimovskin vetoomus Youtubessa (venäjänkielinen)

  "YouTubeen viime torstaina ilmaantunut tunteellinen korruption vastainen vetoomus on ehtinyt kerätä jo yli 700 000 klikkausta. Videolla Novorossiiskin huumeyksikössä työskennellyt poliisimajuri Aleksei Dimovski sanoo olevansa kyllästynyt keksimään rikosjuttuja ja lavastamaan syyllisiä vain antaakseen tuloksellisen kuvan työstään.

- Muutan poliisien elämän Venäjän joka kolkassa, Dimovski sanoi luvaten todistaa, miten poliisivoimat ovat korruptoituneet ja miten rehelliset poliisit menettävät henkensä typerien pomojensa takia.

Dimovski syytti videolla suoraan pomoaan korruptiosta ja kertoi saaneensa itse ylennyksen luvattuaan pistää telkien taa viattoman ihmisen. Tätä lupausta Dimovski ei kuitenkaan ollut pystynyt pitämään.

Dimovski pyysikin Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia apuun ja käynnistämään korruptiotutkimukset. Hän pyysi myös saada tavata Putinin.

Putinin edustajan mukaan pääministeri oli tietoinen Dimovskin vetoomuksesta, mutta ei voinut kommentoida asiaa ennen kuin kaikki videon väittämät oli tutkittu.

Dimovski sai potkut videon jälkeen. Pomojen mukaan väitteet korruptiosta olivat tuulesta temmattuja. "

Alkuperäinen artikkeli täällä

Tästä venäläisestä korruptiosta on itsellänikin kokemusta. Avokkini ajoi autoani, kun minulla ei ole korttia. Hänelläkään ei silloin ollut, mutta hän sentään Osaa ajaa. Paino sanalla osaa. Miliisi pysäytti meidät ja tarkisti paperit huomateten tietenkin, ettei ajokorttia ollut. Meille annettiin 3 vaihtoehtoa. Joko luovutamme auton heille, annamme 15 000 ruplaa (vähän reilu 300 euroa) tai 15 vrk istumista sellissä. Valitsimme 15 000 ruplaa, jostain saimme neuvoteltua 10 000 rupaa noin niinkuin sakkoina. Oikea rangaistus olisi ollut 15 vrk selliä, siis Venäjän lakien mukaan. 

 

Samalla huomautetakoon, että normi miliisin kuukausipalkka on n. 12 000 ruplaa. Eli juuri ja juuri sen 300 euroa. Sillä nyt ei saa täällä yhtään mitään. Ymmärrän siis jotenkin tuon korruption. Mutta minähän en kyllä anna autoani kenellekään! Uskomaton pyyntö. 

 

Editedit. muutama kohta jäi pois vahingossa ja kirjoitusvirheitä korjattu.