Siksikään ei blogi ole päivittynyt. Sunnuntaina istuimme iltaa muutaman ystävän kanssa ja unohtuipa siinä kaikki omat ongelmat. Välillä keskustelu oli hyvinkin syvällistä (pettämisestä oli paljon eriäviä mielipiteitä), hyvinkin hassuja juttuja (tanssimme keittiössä, ulvoimme naurusta ja popitimme hyvin huonoa musiikkia). Maanataina tuntui, että maailmanloppu on tullut. Ah, tänään kuitenkin huomattavasti parempi päivä.

Tuo meidän pettämis-keskustelu on hyvinkin mielenkiintoinen ja avokin kanssa siitä riitti juttua vielä myöhemminkin. Kaikilla on siitä oma käsitys. Minullapa on hyvä nyrkki sääntö jonka myös jaoin. Jos avokki/poika tai tyttöystävä on vierelläsi, mitä tekisit muiden kanssa? No, kaikkea sitä voit tehdä myös kun olet ilman häntä. Ymmärtiköhän tuon? Varmaankin. Esimerkkinä: jos Meistä Parempi on vieressäni, en suutelisi, enkä kovin pitkään tuijottelisi muita, en siis tee sitä silloinkaan kun häntä ei ole. Yksinkertaista. Meillä nyt onkin kulttuurieroja niin paljon muutenkin, että välillä on hyvä oikeastikin keskustella asioista. Kuten nyt tuosta.

Tänään teinkin onnellisuustestin, testi itsessään löytyy täältä.

32 onnellisuuspistettä / 100 pisteestä

40 elämäntyytyväisyyspistettä / 100 pisteestä

Ensimmäisestä kyselystä näin:

"Sait 25 pistettä asteikolla 0–30 pistettä. 30 pistettä tarkoitaa hyvin suurta masennuksen todennäköisyyttä. Tutkimusten mukaan noin kolmannes niistä ihmisistä, joiden DEPS-pistemäärä ylittää 9 pistettä ja lähes puolet niistä ihmisistä, joiden pistemäärä ylittää 12 pistettä voidaan määritellä masentuneiksi.  Kaikki raja-arvon ylittäneet eivät siis kärsi varsinaisesta masennuksesta.
 
Kyselyllä  saatu tulos ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arviota tilanteesta.
 
Osa masennusoireista kärsivistä hyötyy tilanteeseen ymmärtäväisesti suhtautuvien lähimmäisten tuesta  sekä tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen avusta ja hoidosta.
 
Masennusoireet ovat varsin yleisiä. Väestötasolla niistä kärsii 4–5 % ja elämänsä aikana n. 15% kansalaisista.
 
Onnellisuustestin yhteydessä esiteltävien onnellisuutta edistävien harjoitusten tarkoitus ei ole korvata mielenterveyden häiriöiden, kriisien ja menetysten edellyttämää huomiota ja asianmukaista  käsittelyä, esim. surutyötä tai mahdollisesti  tarvittavaa lääkehoitoa."

Njaa, itse kun en koe olevani masentunut, jaksan olla töissä ja kotona. Jaksan päivittää blogia, jaksan harkita liikunnan harrastamista, jaksan hoitaa kissat. Jaksan elää päivästä toiseen. Tulos johtuu varmaan vain tämänhetkisestä mielentilasta.